Terrassisoojendaja pikendab suve

2603
Terrassisoojendaja

Terrassisoojendaja ei küta külma ilma soojaks, kuid pakub võimalust rõdul, terrassil või väliköögis olemist nautida ka siis kui suvekuum on möödas.

Kuhu sobib gaasisoojendi?

Terrassisoojendajaid on saadaval nii gaasi- kui elektritoitel.

Gaasisoojendi on disainitud õueruumi sisustama ning valgust ning sooja looma. Paraku vajab gaasisoojendi vajab enda ümber ruumi, seega sobib see küll terrassile ja avarasse välikööki, aga mitte madala laega ruumidesse, näiteks verandale.

Gaasiseadme puhul on väga oluline tagada ohutus – soojendi ei tohi kokku puutuda varikatuse, päikesevarju või terrassimööbliga.

Gaasiseadme plussiks elektrisoojendi ees on selle mobiilsus – gaasil töötava soojuskiirguri saab paigutada aias sobivasse asukohta sõltumata elektri olemasolust, enamasti on seadmel ka rattad, mis võimaldavad selle asukohta kergesti muuta.

Terrassisoojendi-valgusti klaastorus ohutult põlev tuleleek annab nii soojust kui valgust ning pikendab terrassihooaega ka jahedatel sügisõhtutel. Tänu klaastoru ümbritsevale mittekuumenevale metallvõrele on soojendaja täiesti ohutu.

Terrassisoojendi-valgusti muudab suveõhtud hubaseks ning pikendab terrassihooaega ka jahedatel sügisõhtutel

Elektrisoojendaja olgu võimas

Väikesesse või madala laega ruumi sobib halogeensoojuskiirgur, millest on arendatud ka lae- ja laualambi versioonid.

Eesti kliimasse sobivad soojendamise eesmärgil ainult võimsad seadmed, seega peab elektrisoojendajale jaguma piisavalt elektrivõimsust. Näiteks vanas suvilas võib ampreid nappida ning siis on targem eelistada gaasisoojendit.

Elektrisoojendaja jaoks on vajalik elektripistikute olemasolu terrassi, rõdu või väliköögi juures, sest pikendusjuhtmega üle aia elektri vedamine pole mõistlik.

Veltron stiilne topelt süsinikust küttekehaga soojendi

Võimsust planeerides arvesta, et väikesele verandale piisab 1,5-kilovatisest seadmest, keskmise suurusega terrassile 3-kilovatisest soojendajast. Mitte ükski seade ei küta soojaks kogu aeda või ka näiteks kahekümneruudust tuultele avatud terrassi. Vajadusel tuleb soetada mitu seadet ja paigutada need terrassi eri otstesse, et suunata kiirgus soojendatavale alale eri külgedest. Kui rõdu või terrass on tuulevarjus, piiratud seina või kaetud markiisiga, siis piisab enamasti ühest soojendajast.

Veltron dimmerdatav modernne terrassisoojendi

Tasub veel teada, et lisaks soojendamisele on soojuskiirgur ka hea sääsepeletaja.