Kingiideed lastele: millised on enamlevinud kingisoovid?

1046
Kingiideed lastele

Et jõuluvana tööd lihtsustada, reastasime mõned kingiideed ja laste enamlevinud kingisoovid. Tutvustame põnevaid mänguasju, mis lastele rõõmu valmistavad.

Kingiideed beebidele ja väikelastele

Soojakott on pehme ja praktiline kingitus esimesteks jõuludeks, mis hoiab talvistel jalutuskäikudel lapse soojas.

Puidust klotsid on põnevad ja arendavad mänguasjad väikelastele. Klotsid on disainitud lapsesõbralikuks ja mõtlemisvõime arendamiseks. Nende abil on hea viis õpetada lapsele numbreid, kujundeid, tähti, värve ja suuruseid.

Puidust klotsid
Puidust klotsid on põnevad ja arendavad mänguasjad väikelastele

Pehmed mänguasjad on armsad ja neid on hea kaissu võtta. Pehmed loomad on klassikaliseks jõulukingiks ja panevad laste silmad särama. Valikus on nii traditsioonilised kaisukarud, retrohõngulised Disney tegelased, kui ka kaasaegsed interaktiivsed mänguasjad, mis teevad häält, näitavad oma emotsioone ja on justkui päris lemmiku eest.  

Rääkiv jänes Oscar on pehme mänguasi, mis aitab lastel õppida tähti, numbreid, üksikuid sõnu ja loomahääli.  

Kingiideed_pehmed loomad
Rääkiv jänes Oscar ja Scruffaluvs Candy Floss loomake

Play-Doh voolimiskomplektidega saavad lapsed arendada käelist tegevust ja mängida põnevaid mänge, näiteks pidada oma jäätisekohvikut või olla hambaarsti rollis. Play-Doh on superpehme voolimismass, mis ei kleepu käte külge ega jäta jälgi.

Kingiideed tüdrukutele

Nukk Anna Liisa

Väikeste tüdrukute seas on enamlevinud kingisooviks nukud. Viimastel aastatel on kogunud populaarsust rääkivad nukud, kes on pisikestele preilidele suurepärasteks mängukaaslasteks. Näiteks, imearmas nukk Anna-Liisa oskab eesti keeles rääkida ja laulda. Nukul on seljas moekad riided, mida saab vahetada ja kaasas reisikohver. Lisaks eelnevale võlub Anna-Liisa  tüdrukuid ka oma pikkade juustega, mida saab kammida ja soengusse sättida.

Iga tüdruku unistuseks on kindlasti ka nukumaja koos mööbli ja sisustusega ning mänguköök, kus  laps saab õppida majapidamistöid ning arendada oma kujutlusvõimet.  Lõbusad värvikombinatsioonid, vastupidav ja tugev konstruktsioon ning huvitavad detailid pakuvad mängurõõmu mitmeteks aastateks.

Kingiideed tüdrukutele_nukumaja
Nukumaja on iga väikese tüdruku unistus

Ponid on samuti tüdrukute lemmikud. My Little Pony multifilmist tuntud värvilised ponid ja sportlikud nukud on vallutanud paljude laste südamed ja pakuvad võimalusi erinevateks põnevateks mängudeks.

Littlest Pet Shopi maailmas on palju erinevaid lemmikloomi – koerad, kassid, linnud jpm. Igal lemmikloomal on oma unikaalne iseloom ja ta on valmis lõbusaks seikluseks. Erinevaid komplekte ja tegelaskujusid on huvitav koguda ja ehitada nendest oma lemmikute maailm.

Kingiideed poistele

Poiste lemmikuteks on kindlasti autod ja rongirajad. Eriti populaarsed on täispuidust rongiraja komplektid, mis koosnevad paljudest huvitavatest elementidest, sealhulgas sõidukitest, liiklusmärkidest ja ehitistest.

Kingiideed poistele_rongirada
Täispuidust rongirada on poiste lemmik

Jõuluvana kingikotti satuvad sageli ka raadioteel juhitavad sõidukid. Võidusõiduauto, maastur, veok, monsterauto või hoopis helikopter – kaugjuhtimispuldiga masin on iga väikese poisi unistus.

Nerf mängurelvad  pakuvad põnevust nii väikemeestele kui ka nende vanematele vendadele ja isadele. Pehmed kuulid muudavad sõjamängud ja täpsuslaskmise ohutuks.

Robootika õpetab tundma erinevaid mehhanisme ja nende töötamise põhimõtteid. Robootika huviringid on viimastel aastatel saavutanud suure populaarsuse ja robotite programmeerimisega tehakse sageli tutvust juba lasteaias.

LEGO

LEGO klotsid pakuvad suurt avastamis- ja mängurõõmu igas vanuses lastele ning täiskasvanutele. LEGO valikus on sadu erinevaid komplekte, mis innustavad lapsi mängima ja arendavad nende leidlikkust ja kujutlusvõimet. LEGO on suurepärane kingitus nii poistele kui ka tüdrukutele ja annab lõputult võimalusi meisterdamiseks ja erinevateks mängudeks.

Kingiideed_LEGO
LEGO on suurepärane kingitus nii poistele kui ka tüdrukutele

Üks populaarsemaid teemasid on LEGO City, mis annab võimaluse ehitada oma fantaasiamaailm, kus näiteks politseipatrullid tagavad korda ja tuletõrjujad päästavad hättasattunuid. Vastavalt lapse huvidele on valikus erinevaid komplekte sõidukite ja hoonete ehitamiseks koos linnamelu juurde kuuluvate detailidega.

LEGO Friends sari kutsub koos sõpradega põnevatesse seiklustesse – olgu selleks lõbus päev järve ääres, matkamine metsas, osalemine ratsavõistlustel, maitsvate muffinite küpsetamine keeksikohvikus või hoopis popstaari elu suurel laval.

Lauamängud ja pusled

Lauamäng on klassikaline jõulukingitus kogu perele. Üheks seltskonnamängude hitiks on  Monopoly, mis on saanud armastatud lauamänguks üle kogu maailma. Sinu ülesandeks mängus on müüa, osta ja rentida kinnisvara ning saada kõige rikkamaks.

Kingiidee_lauamäng Monopoly
Lauamäng Monopoly on seltskonnamängude hitiks

Kaasahaarav mäng Twister keerab mängijad korralikult sõlme ja pakub palju nalja, sest püsti jäämine on selles mängus tõeline väljakutse.

Lauajalgpall on mõnus ajaviitemäng ja ideaalne kingitus, millega üllatada kogu pere. Jalgpallimänguga saavad lõbusalt aega veeta nii lapsed kui ka täiskasvanud.

3D pusle pakub rohkelt rõõmu ja põnevust ehitamisel. Kasutades kumeraid, lamedaid ja liigendpusletükke valmib efektne 3D objekt. Tulemuseks on atraktiivne kolmemõõtmeline makett, mis on ehteks igas kodus. Ehita ise näiteks kuulus tornikell Big Ben, tuntud vaatamisväärsus Eiffeli torn või hoopis oma aja suurim ja võimsaim reisilaev Titanic. Paljud 3D pusled sobivad lastele alates 12. eluaastast.