NUTIKAS VALIK: Bosch kodutehnika uued lahendused

1221
Bosch köögitehnika

Tänapäeva elutempo muudab isiklikule heaolule keskendumise sageli keeruliseks. Uued tehnoloogiad ja koduseadmed pakuvad nutikaid ja töökindlaid lahendusi igapäevaste majapidamistööde hõlbustamiseks.

Ligikaudu 130 aastat on Boschi kodumasinad aidanud lugematutes majapidamistes säästa aega elukvaliteedi parandamiseks. Ettevõtte asutaja, Robert Bosch, lähtus alati põhimõttest, et aus tööosavus on tähtsam kui ajutine kasu. Alates 1886. aastast, mil rajati Stuttgardis peenmehaanika ja elektrotehnika töökoda, on Boschi tooted tähistanud kompromissitut kvaliteeti, tehnilist täiuslikkust ja absoluutset usaldusväärsust.

Uut kodumasinat ostes on oluline kindlus, et tegid õige valiku. Sõltumatud võrdlevad tootetestid ja rahulolevad kliendid on parimaks tunnistuseks kvaliteedilubaduste täitmisest. Euromonitori uuringu kohaselt on Bosch number üks kodumasinate tootja Euroopas ja Boschi köögitehnika, mis on auhinnatud prestiižika Best Buy Award tunnusmärgiga, omab liidripositsiooni Eesti turul.

Bosch kodumasinad on loodud sobima iga kodu interjööriga kasutades ära maksimaalselt ruumi ja paindlikkust nii eraldiseisvana kui sisseehitatud lahendusena. Valik varieerub taskukohastest mudelitest kuni kõige nõudlikumate soovideni. Tutvustame järgnevalt Bosch köögitehnika uusimaid funktsioone ja lahendusi, mida tasub teada enne uue köögitehnika soetamist.

BOSCH NÕUDEPESUMASINAD – täiuslikult puhtad ja kuivad nõud

Köök on midagi enamat kui vaid paik, kus süüa teha. Paljudes kodudes on köök elutoaga ühendatud ja on kohaks, kus nautida mõnusalt lõõgastunud hetki või lihtsalt rahulikult olla. Eriti vaikse Silence-programm töörežiimiga nõudepesumasinad ei tekita häirivat müra ja jäävad peaaegu märkamatuks.

PerfectDry funktsioon tagab ideaalselt puhta ja kuiva tulemuse isegi plastikust esemetel. Olgu tegu lõunasöögikarpide, salatikausside, taldrikute või lutipudelitega – plastiknõud on meie igapäevaelus sageli kõige sobivam valik. Kuid praktilisusest hoolimata tähendab nende nõudepesumasinas puhastamine sageli lisatööd, kuna nõud jäävad märjaks ja vajavad käsitsi kuivatamist. Laitmatu tulemuse saamiseks kasutavad  PerfectDry nõudepesumasinad looduslikku mineraali – tseoliiti, tänu millele koguvad nõudepesumasinad endasse niiskust ja muudavad selle soojaks õhuks. Nii saavad isegi plastikust nõud ideaalselt kuivaks.

Programm Glass 40°C on mõeldud klaaside õrnaks pesuks ja kuivatuseks. Alumisse korvi paigaldatav GlassSecure’i lisarest hoiab eriti turvaliselt veiniklaase, kuna kõik pika jalaga nõud on stabiilselt ja kriimustuskindlalt paigal. Automaatne vee kareduse tasakaalu hoidmine optimaalsel tasemel säilitab klaaside sära isegi pärast arvukaid pesutsükleid.

Bosch nõudepesumasin
Täiuslikult puhtad ja kuivad nõud

BOSCH PESUMASINAD – pesupesemise maksimaalne mugavus

EcoSilence Drive süsteemiga pesumasinad lasevad kedagi häirimata igal ajal pesu pesta. Eriline harjadeta mootor vähendab hõõrdumismüra ning tulemuseks on sujuvam ja erakordselt vaikne tsükkel. Lisaks vähendavad spetsiaalsed AntiVibrationi seinad vibratsioone ja parandavad pesumasina stabiilsust.

i-DOS-funktsiooniga pesumasinad pakuvad täiuslikku pesutulemust ja rohkem mugavust. Kui paak on puhastusvahendiga täidetud, siis sisseehitatud sensorid mõõdavad automaatselt pesu koguse ja doseerivad puhastusaine milliliitri täpsusega. Lisaks vedela puhastusvahendi paagile on teine paak pesupehmendaja jaoks. Nii saab pesta mitu masinatäit pesu ja ei ole tarvis pesuainet iga kord käsitsi doseerida.

Bosch pesumasin
Pesupesemise maksimaalne mugavus

BOSCH PESUKUIVATID – ökonoomne ja kiire pesu kuivatamine

Kui pesu kuivatada siseruumides, tuleb ruume sagedasti õhutada, kuna toas kuivav pesu eraldab ümbritsevasse õhku kuni 4 liitrit vett. See võib põhjustada hallituse teket. Ainus lahendus on ruumi õhutamine ja uuesti kütmine. See põhjustab probleeme eriti talvel, kuna ruumi kütmiseks kulub palju energiat.

Erinevalt tavalistest pesukuivatitest on Boschi soojuspumbaga pesukuivatid eriti säästlikud ja ei kasuta õhu soojendamiseks energiakulukaid küttevardaid, vaid hoopis soojuspumpa. See innovatiivne komponent säilitab ja taaskasutab kuuma jääkõhku, mis annab enamiku järgmiseks kuivatusprotsessiks vajalikust energiast.

Ventileerivad pesukuivatid kuivatavad  pesu eriti kiiresti. Need nutikad ja säästlikud kuivatid tõmbavad sisse ruumis oleva õhu, kuumutavad seda ja puhuvad selle läbi trumlis keerleva pesu. Niiske õhk eraldatakse õhu äravooluvooliku kaudu.

Õrn soe õhk, valik nutikaid programme ja riideid kaitsva ehitusega trummel hoolitsevad alati iga riideeseme eest täpselt nii, nagu vaja.

Bosch pesukuivati
Ökonoomne ja kiire pesu kuivatamine

BOSCH KÜLMIKUD – parim värskussüsteem iga toidu jaoks

Erinevad toiduained nõuavad erinevaid hoiutingimusi. Kala, liha ja piimatooted säilivad kõige paremini kuivades, madala niiskustasemega tingimustes. Puu- ja köögiviljad vajavad seevastu kõrget niiskustaset, et need ei kuivaks. Boschi innovatiivsed Stay fresh – süsteemid tagavad igat tüüpi toidu jaoks sobiva jahutustehnoloogia. Nii säilivad köögiviljad VitaFreshi sahtlis värskena kolm korda kauem.

NoFrost-mudelil kogutakse niiskus kokku – niiviisi ei kondenseeru niiskus toiduainetele. Soojus juhitakse külmikust välja ning sulatamine toimub automaatselt ühtlaste vaheaegadega. Tekkiv sulamisvesi juhitakse välja sügavkülmikust, kus see kompressori soojuse abil aurustub ja kogutakse spetsiaalsesse mahutisse. See tehnoloogia alandab sügavkülmikus õhuniiskust ja seda ei teki peaaegu üldse. Sulatamise võib vajalike kodutööde nimekirjast maha tõmmata.

LowFrost vähendab härmatise moodustumist. Jääd tekib vähem, seadet on vaja harvem sulatada ja energiakulu on konstantne.

Bosch külmik
Parim värskussüsteem iga toidu jaoks

BOSH PLIIDID – ülimugav toiduvalmistamine

Boschi induktsioonplaadid toimivad kiiremini kui tavalised pliidiplaadid. Induktsioonplaadid soojendavad vaid seal, kus seda vaja on – otse kastruli põhja all. See on mugav ja turvaline. Ei ole ohtu end põletada. Peale selle läheb kaks liitrit vett induktsioonplaadil keema kaks korda kiiremini kui klaaskeraamilisel plaadil. Uue puutetundliku TouchSelect paneeli abil on lihtne keedutsoone reguleerida. Vaja on vaid võimsus määrata. Peale selle teevad uued funktsioonid QuickStart ja ReStart toiduvalmistamise veelgi hõlpsamaks.

Paljude tippkokkade jaoks on gaasipliit esimene valik. Boschi FlameSelect-funktsioon võimaldab leeki täpselt reguleerida üheksal  eelseadistatud kuumusastmel. Lisaks kuumuse täpsele ja vahetule reguleerimisele on Boschi gaasipliidiplaadid tänu oma kõrgetasemelisele disainile kergesti puhastatavad ja täiesti ohutud.

Elektripliidid hõlbustavad toiduvalmistamist. Klaaspinnad ja keraamilised pinnad on kergesti puhastatavad. Intuitiivselt kasutatav juhtpaneel võimaldab valida keedutsooni ja täpse temperatuuritaseme.

Bosch pliit
Ülimugav toiduvalmistamine

Keskkonnasõbralik tootmine ja tarbimine

Boschi kodumasinate tootmisel pööratakse erilist tähelepanu ressurssidele ning kasutatakse rohelist tehnoloogiat. Keskkonnasõbralikud kodumasinad säästavad tarbimist. Näiteks on Bosch suutnud alates 1990. aastast vähendada oma seadmete vee tarbimist rohkem kui poole võrra.

10 lihtsat nippi energia säästmiseks

  1. Nõudepesumasinat ostes vali madalaim võimalik veetarve. Mudelid, mis kulutavad pesutsükli kohta 8–10 liitrit, on hea valik.
  2. Half Load programm säästab aega ja energiat kui nõudepesumasin on pooltühi.
  3. Kasuta pesu pesemisel pesuvahendi tootja soovitatud kogust. Kui pesumasinasse panna liiga palju vahendit, peab masin kauem loputama ja kasutab rohkem vett.
  4. Ära pese riideid ükshaaval, sest pooltühi pesumasin kulutab rohkem energiat ja vett kui täis masin.
  5. Kuivata mitu masinatäit pesu üksteise järel. Nõnda kasutad ära kuivatis juba olevat soojust.
  6. Pane kerged rõivad ja rasked puuvillased esemed või rätikud kuivatisse eraldi. Kui lisad mõlemad korraga trumlisse, suureneb nii kuivatusaeg kui ka kasutatav energia.
  7. Jäta külmiku ja seina vahele käe laiune vahe. See aitab energiatarvet kuni 10% vähendada.
  8. Aseta külmunud toiduained külmikusse sulama. Need eraldavad külmikusse külmust ja säästavad sellega elektrit.
  9. Ära aseta külmikusse kuuma ja auravat toitu, vaid oota kuni see on jahtunud.
  10. Lülita ahi mõni minut enne toidu valmis saamist välja. Ahju kuumus hoolitseb ülejäänu eest juba ise.