Valgustid õdusateks õhtuteks: 5 trendikat lahendust

1817
Valgustid õdusateks õhtuteks

Valgustid on vajalikud tarbeesemed, mis peavad andma küllaldaselt valgust töötegemiseks ja lugemiseks, kuid samas on neil ka oluline funktsioon kujunduselemendina interjööris. Kargel ja hämaral kaamoseperioodil mängib valgustite maailmas peaosa skandinaavialik lihtsus. Hea uudis kõigile neile, kel pole plaanis põhjalikku sisustusuuendust, aga kes sellest hoolimata sooviksid olemasolevasse interjööri sobitada mõne trendika valgusti.

Tutvustame alanud hooaja valgustitrende ning jagame näpunäiteid valgustite ruumi paigutamiseks.

1. Ümarad vormid

Valgustite disainis on märgata palju ümaraid vorme ja seda nii klaasist kui metallist valgustite puhul. See võimaldab koduomanikul valida just sellise materjali, mis tema koduga sobib. Ümar aitab tuua pehmust ja naiselikkust muidu nurgelisse sisekujundusse. Kasuta suuri ümaraid valgusteid põhivalgustitena või värvilisest klaasist väiksemaid valgusteid tujuloojatena. Värviline klaasist kuppel võimaldab pehmendada valgust, mistõttu võib selliseid valgusteid kasutada edukalt ka lastetoas, lugemisnurgas või magamistoas.

2. Klaasi ja metalli sünergia

Klaas või metall? Vali mõlemad! Hooaja valgustitrendid seovad osavalt skandinaavialikult karge klaasi, minimalistliku metalliga. Klaas aitab valgusel toas levida, metall omakorda peegeldada oma pinnalt sooja valguskuma. Õdusaks õhtuvalguseks elutuppa vali laualamp, mis seisab metallist alusel ning mida kaunistab klaasist kuppel. Söögilaua kohal või köögis, kus vajad enam valgust, paiguta üks suurem või mitu väiksemat lampi üksteise kõrvale ning valgusküllased hetked ongi tagatud.

3. Tuhmi metalli puudutus

Metalsetel valgustitel on sel hooajal interjööris kindlasti oma koht, olgu tegemist viimaseid trende järgiva linnakorteri või hoopis õdusa maamajaga. Trendid soosivad eriti tuhmi pealispinnaga valgusteid, mis sobivad igasse elamisse. Kui aga soovid muuta interjööri elegantsemaks, siis vali õrnalt peegeldava pinnaga valgusti. Näiteks aitab pehme kuldne elutoa interjööris tõmmata tähelepanu kindlatele aladele või nurkadele, kus soovid eksponeerida näiteks isemoodi mööblit või väärtuslikku kunstiteost.

4. Erilised „lühtrid“

Ajatutel lühtritel on alati oma koht sisustuses, kuid selge on see, et igasse koju ilutsev kristalllühter ei sobi. Õnneks soosivad trendid  ka põnevate kujude, värvide ja mustritega n-ö lühtreid. Meie lemmik on kontrastne tumeda raamiga erisuundades pirne hoidev minimalistliku disainikeelega valgusti, millest kumab kamaluga iseloomu. Populaarseid retropirne saab valida nii soojema kui külmema valgusega. Eredama ja külmema valgusega lühter vali söögilaua kohale või avatud koridori, soojemat valguskuma eelista elutoas.

5. Must ja valge

Sel hooajal valitsevad värvide maailma valge ja must. Kaks vastandlikku värvi, millest üks mahendab tumedamat sisustust, teine aga toob aktsenti skandinaaviapärasesse valgesse sisekujundusse. Mõlemad kannatavad enda kõrval ka erinevaid värvilaike. Katseta ühevärvilisi lae-, seina- või põrandalampe kõikides tubades. Söögilaua kohale võid ka sättida mitu lampi üksteise kõrvale ja erinevatele kõrgustele, et lisada pisut dekoratiivset rõõmu ja mängulisust.

Artiklis kirjeldatud tooted:

Valgustid
Laelambid
Lühtrid ja rippvalgustid
Põrandalamp
Laualamp
Seinalamp