Miks eelistatakse paljudes koduses kunstkuuske?

1634
Kunstkuusk

Kuuse tuppa toomine ja ehtimine  annab jõuluajale oma võlu. Olenemata sellest, kas kuusk on kasvanud metsas või kaunistab kodu loodusliku puu tõetruu koopia, on särav jõulupuu oluline osa jõulutraditsioonidest.

Viimastel aastatel on kasvanud kunstkuuskede populaarsus. Toome välja kunstkuuse peamised eelised ja anname nõu, mida jõulupuud valides silmas pidada.

Täiuslik välimus

Paljudes kodudes eelistatakse kunstjõulupuud, kuna see näeb alati uhke ja värske välja. Eestlaste lemmikuks on ehtsat kuuske meenutavad traditsioonilised jõulupuud. Meie kaubavalikus on sel hooajal erineva pikkusega naturaalset värvi kunstkuused, jõulupärjad ja kuuseokstest vanikud, mis sobivad jõulukaunistuseks nii siseruumides kui välitingimustes.

Mugavus

Tehispuu suurimaks plussiks on selle mugavus. Kunstkuusk ei vaja pidevat hoolt ja veevahetamist ning ei ole vaja muretseda tülikate okaste pärast. Kunstkuuske on lihtne paigaldada ja erinevalt elus jõulupuust püsib toas värske ja kaunina täpselt nii kaua kui ise seda soovid. Seejuures on kodu okastest puhas ja pole ohtu, et lapsed või lemmikloomad mänguhoos kuuse koos veega ümber ajaks.

Jõulurõõm kestab kauem

Kunstkuusk sobib hästi neile, kes soovivad jõulumeeleolu pikalt nautida. Kui vanasti nägid jõulukombed ette, et kuusepuu toodi tuppa jõululaupäeval, siis üha sagedamini sümboliseerivad ehitud kuused jõuluootust ja kaunistavad  kodusid juba advendiaja algusest.

Korduvkasutamine on soodsam

Kunstkuuse hind sõltub peamiselt materjalist, kuuseokaste tihedusest ja pikkusest ning puu kõrgusest. Kunstkuuse ostmine on ühekordne väljaminek ja tuleb korduvkasutamisel soodsam  kui igaks aastaks uue jõulupuu soetamine.

Praktiline kott hoiustamiseks

Kuna kunstkuusk toob jõulurõõmu mitmeteks aastateks, siis tekib pärast pühi vajadus selle hoiustamiseks. Uudistootena on meie kaubavalikus nüüd ka praktiline kott, mis lihtsustab jõulupuu hoiustamist ja kaitseb tolmumise eest. Spetsiaalse hoiukotiga saad hõlpsasti tõsta kuuse panipaika ja järgmiste jõulude saabudes taas välja võtta.

Õige suuruse valimine

Jõulupuu kõrguse valimisel tuleb arvesta ruumi suurusega. Ehitud puu ei tohiks takistada toas liikumist ning jõulupuu ilu esiletoomiseks on soovituslik jätta ladva ja lae vahele piisavalt vaba ruumi. Kui tuba on väga väike, siis soovitame jõulumeeleolu loomiseks väikest puud, näiteks 45 cm kõrgust käbide või LED tuledega kaunistatud kunstkuuske. Suurde ja avarasse ruumi sobib puu, millel kõrgust üle kahe meetri.

Kunstkuusk jõulutuledega
Paljudes kodudes eelistatakse kunstjõulupuud, kuna see näeb alati uhke ja värske välja.

HEA IDEE:

  • Kui kuuselõhn on oluline jõulutunde loomisel, siis pane vaasi mõned kuuseoksad.
  • Elektrituled annavad jõulupuule sära ja pidulikkust ning muudavad toa hubasemaks.

Artiklis kirjeldatud tooted:

kunstkuusk