5 nippi hubase kodu ja jõulumeeleolu loomiseks

825
Hubane kodu

Hubasust loovate sisustusnippidega on põnev eksperimenteerida, kodu kaunistada ning lähenevat jõuluootust nautida. Jagame lihtsalt teostatavaid näpunäiteid, mis garanteerivad aasta pimedamail ajal õdusa olemise ning pühadeks vajaliku meeleolu.

1Pimedad õhtud valgusküllaseks

Värelev küünlaleek või praksuv kamin loovad sooja ja õdusa tunde meie hämaras põhjamaises kliimas. Erineva suuruse ja kujuga küünlahoidjad ning jõulutuled on meeleolu loojatena igati õigel kohal.

Mahedad tulukesed, lambid ja laternad aitavad muuta pimedad õhtud valgusküllaseks. Erinevate valguslahenduste kombineerimine toas ja õues moodustab kodus tervikliku koosluse. Kaasaegsed LED-valgustid on vastupidavad ja energiasäästlikud. Jäiselt säravad loomakujud, valguspuud ja erinevad tulukesed aitavad luua tõelise jõulumaagia ning toovad pimedasse talveaega valgust ja soojust.

Siseruumides on väga levinud advendiküünlad, mis sümboliseerivad jõuluootust. Traditsiooniliste kolmnurksete advendiküünlade kõrval leidub rohkelt ka modernseid lahendusi, millega aknalauda või riiuleid kaunistada.

Koduõue või terrassi kaunistamiseks tuleb kasutada spetsiaalselt välitingimustesse sobivaid jõulutulesid. Väga populaarsed on maja kontuure rõhutavad valgusketid, rippuvad valgustid räästa all või valgusvõrgud, mis on efektsed näiteks põõsaste kaunistamisel.

2Pehmed tekstiilid

Pehmed kangad ja erinevad kodutekstiilid on lihtsateks vahenditeks, millega kodust interjööri muuta. Pleed annab talvisel ajal sooja ja toob sisustusse hubasust. Kauni disainiga pleedid on väga trendikateks disainielementideks toolidel ja diivanitel. Ning nagu saabuvale aastaajale kohaselt – mida rohkem, seda uhkem! Erinevad kihid on need, mis hubast atmosfääri loovad. Erinevast materjalist ja põnevate tekstuuridega padjad lisavad pehmust. Ühevärviliste patjade hulka sobib lisada üksikuid jõuluteemalisi patju või klassikalisi jõuluvärve. Padjad sobivad nii diivanile kui ka tugitoolile panekuks ning ka põrandal istumiseks.

Kui seni vaibavabana püsinud põrand katta pehme vaibaga, siis hoiab see rohkem soojust ja on jalge all mõnus. Vaibale patjade kuhjamine aitab tekitada hubase istumiskoha, kus lauamänge mängida või  filmiõhtuid nautida. Erineva suuruse ja kujuga vaipade kombineerimine lisab mängulisust ja aitab ruumi ühendada või eraldada. Kindlasti võiks kodus olla üks ümar vaip, mis sobib ideaalselt jõulupuu alla.

Uued kardinad annavad samuti sisustusele ja meeleolule palju juurde.

3Põnevad dekoratsioonid

Jõulud on muinasjutuline ja toretsev aeg, kus tasub interjööri tuua mängulisi kaunistusi ja trendikaid toone. Välisuksele sätitud pärg või vanik annab märku jõuluootusest ja tervitab sisenejaid. Kuuse tuppa toomine ja ehtimine  annab jõuluajale oma võlu. Kunstkuusk sobib hästi neile, kes soovivad jõulumeeleolu pikalt nautida. Kui vanasti nägid jõulukombed ette, et kuusepuu toodi tuppa jõululaupäeval, siis üha sagedamini sümboliseerib ehitud kuusk jõuluootust ja kaunistab  kodu juba advendiaja algusest.

4Temaatiline söögilaud

Käes on see aeg aastast, kui saab kaunid jõulunõud taas lauale panna. Punased ja säravvalged nõud on aegumatu klassika nii pidupäevadeks kui argiõhtuteks. Laudlina, lauamatid ja temaatilised kaunistused muudavad kodu meeleolukamaks ja lisavad pidulikkust. Pühadelaua oluliseks dekoratsiooniks on kindlasti ka küünlad ja erinevad küünlahoidjad, mida leidub igale maitsele. Lisaks on valikus palju jõulutemaatilisi lauanõusid ja kodutekstiile, mis lisavad pühadeootusele jõuluhõngu.

5Soojad toonid magamistoas

Sageli kaunistatakse jõuluootuses elutuba, köök ja välisuks, kuid magamistoale ei pöörata tähelepanu. Väikesed muudatused magamistoas ja hoolikalt valitud detailid loovad jõuluhõngu ja mõjuvad meeliülendavalt terve talve vältel. Kõige lihtsamaks viisiks on jõulu-või talveteemalise voodipesukomplekti soetamine. Trendikaks valikuks on kindlasti skandinaavia sisustustest tuttav linane, mis mõjub hooletult, kuid elegantselt. Klassikalistest toonidest sobivad jõuluaega soojad punased toonid kombineerituna säravvalge või ka erinevates toonides hallidega.