4 põhjust, miks eelistada looduskosmeetikat?

609
Looduskosmeetika

Keskmise inimese vannitoa kapist ja kosmeetikakotist leiab üle 20 erineva kosmeetika- ja kehahooldustoote seepidest, šampoonidest kuni kreemide ja losjoonideni, mis kõik sisaldavad rikkalikku kokteili erinevatest sünteetilistest ainetest.

Kuna nahk on meie suurim organ, imenduvad kõik ained läbi selle meie kehasse. 60% kehale kantavatest ilu -ja hooldustoodetest imenduvad naha kaudu vereringesse. Arvatakse, et keskmiselt imendub 60 eluaasta jooksul ühe naise kehasse ainuüksi niisutavatest kehakreemidest üle 6 kg erinevaid koostisosi. Et kehale mürkidest vabanemine lihtsamaks teha, tasuks alustuseks kasvõi mõned kehahooldustooted looduslike vastu vahetada. Toome välja 4 peamist põhjust, miks eelistada looduslikku päritolu koostisosadest valmistatud ilutooteid.

1Puuduvad sünteetilised koostisosad

Looduslikud kosmeetikatooted ei sisalda sünteetilisi koostisosi, mis võivad tekitada naha ärritust ja allergilisi reaktsioone.

Looduslikud kosmeetikatooted ei sisalda parabeene, mineraal- ega silikoonõlisid või muid naftasaaduseid, sünteetilisi lõhna-, värv- ja säilitusaineid. Eelnimetatud ained kehahooldustoodete koostises põhjustavad paljudel inimestel naha punetust ja ärritust ning tihti ollakse sünteetilistele kemikaalidele lausa allergilised. Looduskosmeetikas kasutatakse säilitusainetena selliseid looduslikke säilitusühendeid, mida kasutatakse ka toiduainetööstuses. Need sobivad erinevatele nahatüüpidele ning on täiesti ohutud ega tekita allergilisi reaktsioone.

2Loodusele ohutum

Looduslik kosmeetika sisaldab vaid looduses lagunevaid koostisosi ja aitab säästa keskkonda.

Sünteetilisi koostisosi sisaldavad nahahooldustooted ei ole kahjulikud üksnes inimorganismile, vaid ka keskkonnale. Juba tootmisprotsessis jõuab palju kahjulikke aineid meie vette või lendub atmosfääri. Suurimaks probleemiks on mikroplastid ehk koorivad osakesed või äärmiselt peen puru, mida kasutatakse koorivates nahahooldustoodetes. Tegemist on platikust osadega, mis looduses ei lagune ja vees ei lahustu, jõudes oma väiksuse tõttu ka reoveepuhastist otse veekogudesse. Niisiis ei anna looduslik kosmeetika üksnes säravat näonahka, vaid aitab ka keskkonda päästa.

3Pikaajaline mõju

Looduslike tooteid tuleks järjepidevalt kasutada 2-3 nädala vältel, et märgata tulemusi.

Tänu tavakosmeetikas leiduvatele erinevatele sünteetilistele koostisosadele, on soovitud efekt tihti  kohe silmaga näha ja ka tunda. Seevastu eeldab looduslik kosmeetika mõningast ilurituaalidesse pühendumist, sest looduslikud koostisosad töötavad nahakudedes sügavamal ja omavad seetõttu pikemaajalisemat toimet ning on tõhusamad. Looduslikke tooteid tuleks järjepidevalt kasutada 2-3 nädala vältel, et need hakkaksid paremini imenduma. Umbes kuu möödudes on märgata ka tulemusi.

Kui peaks juhtuma, et vahetult peale esimesi looduskosmeetika kasutuskordasid lähevad nahk või juuksed näiliselt kehvemasse olukorda, siis sellest ei tohiks ehmuda. Meie organism on harjunud saama regulaarselt sünteetilisi koostisosasid ning nendest võõrdumine võib võtta aega. Looduskosmeetikale tuleb anda aega enda tõestamiseks ning mitte liiga kiirelt kõrvale heita.

Looduslikke koostisosi on kehahoolduses kasutatud juba aastatuhandeid, mistõttu on need läbiproovitud ja kindel valik. Mitmed professionaalsed looduskosmeetika brändid on efektiivsete toodete saamiseks lisanud pikaaegsetele kogemustele juurde tänapäevased teadmised ja tehnoloogilised võimalused.

4Taimedes peitub vägi

Turvas sisaldab rohkelt looduslikke mineraale ja inimese nahale kasulikke bioaktiivseid aineid.
  •  Kanepiseemneõli

Pole olemas nahatüüpi või -probleemi, millele loodusest abi ei leiaks. Kui oled hädas kuiva ja allergilise nahaga, siis võta appi kanepiseemneõli sisaldavad hooldustooted, näiteks uus LUMI BIO-KLINIK naha struktuuri taastav näokreem ja LUMI taastav näomask hüaluroonhappega.Need on nahka rahustava ja taastava toimega, asendamatud rasvhapped tõstavad naha elastsust ning aitavad sellel säilitada paremini niiskust.

  • Turvas

Eestimaa puutumata loodusest pärit ürgsel turbal on puhastav, antimikroobne, põletiku- ja seenevastane ning kooriv toime. Probleemsele, aknele kalduvale nahale annab lahendust TurBliss Bioaktiivne näomask probleemsele nahale ja Turbliss Bioaktiivne rabatoonik. Samuti aitab turvas akne ja psoriaasiga hädas olijaid. Turvas sisaldab endas ka rohkelt looduslikke mineraale ja inimese nahale kasulikke bioaktiivseid aineid. Bioaktiivaineid sisaldavate maskide kasutamisel on normaalne kerge punetus peale kasutamist, see möödub üldjuhul paari tunniga.

Looduslik turvas mõjub hästi ka juustele. Suurepärased tooted turba ja argaaniaõli segust on Aesti Eesti Turbašampoon argaaniaõliga ja Aesti Eesti Turbapalsam argaania- ja oliiviõliga.

  • Teeleht

Kodumaa looduses levinud teeleht on looduslik kollageeni regeneraator ja ergutaja, mis on nahka puhastav, pehmendav ja hooldav.

  • Argaaniaõli

Kosmeetikatoodetes on tänuväärt koostiseks argaaniaõli, mis tänu eriliselt kõrgele E-vitamiini sisaldusele on niisutav ja aitab tõhusalt kaasa naharakkude uuenemisele. Marokost pärit iluõli sobib kõikidele nahatüüpidele ja toidab lisaks nahale ka juukseid ja küüsi.

  • Kasemahl

Kasemahla soovitatakse neile, kellel vaja nahka pehmemaks ja klaarimaks muuta.

Et leida endale ideaalne taimedekokteil, tasub alustuseks teha kindlaks oma nahatüüp ja -vajadused ning seejärel leida vastavad kosmeetikatooted. Tihtipeale tuleb enne sobivate toodete leidmist katsetada erinevate brändide ja toodetega.

KASULIK TEADA! Paljudel looduskosmeetika brändidel on olemas väikesed reisipakendid, mis on hinnalt odavamad ning mida jätkub üldjuhul  3-4 nädalaks, mis on piisav aeg selleks, et selgitada välja sobivus oma nahale ning näha juba ka esmaseid tulemusi.

 

Artiklis kirjeldatud tooted:

Looduskosmeetika
LUMI BIO-KLINIK naha struktuuri taastav näokreem
LUMI taastav näomask hüaluroonhappega
TurBliss Bioaktiivne näomask probleemsele nahale
Turbliss Bioaktiivne rabatoonik
Aesti Eesti Turbašampoon argaaniaõliga
Aesti Eesti Turbapalsam argaania- ja oliiviõliga