Praktilised ja stiilsed käekotid sügiseks

2421
Käekotid sügiseks _Guess naiste õlakott
Guess naiste õlakott (tootekood: 890792644)

Käekotid on iga naise jaoks praktilised kaaslased, kuhu mahutada kõik päevaks vajalik ning samas ka väärtuslikud aksessuaarid, millega oma stiili täiustada või välimusele vürtsi lisada.  Sügis üllatab meid kireva värvigammaga nii looduses kui ka rõivamoes ja aksessuaaride valikus. Kui sügis-talvisel hooajal eelistatakse riiete valikul peamiselt tumedaid toone, siis erinevad aksessuaarid annavad palju mänguruumi – see on lihtne viis lisada värve või sobitada neid komplektile, mis mõjuvad soliidselt ja elegantselt.

Kui algavaks sügishooajaks on soov leida ideaalne kott, olgu selleks mahukas käekott, igapäevane arvutikott või väiksem teatrikott, siis tasub läbi mõelda, milline on õige suurus ning pöörata tähelepanu materjali omadustele ja detailidele. Oluline on meeles pidada ka hooldussoovitusi, et käekott peaks truult vastu mitmeid aastaid.

Materjal

Nahk on hinnatud materjaliks käekottide ja rahakottide valmistamisel.  Taimpargitud nahast valmistatud kotid on tavaliselt hinnalisemad ja pisut jäigemad, kuid muutuvad kandmisega pehmemaks. Kroomparknahast käekotid seevastu on kohe pehmed ning nende tekstuur ega ka värv ei muutu oluliselt eluea jooksul.

Kõrge kvaliteediga nahkne kott vananeb väärikalt ning näeb ka mitmete aastate möödudes kaunis välja. Värvitud koti puhul tuleb arvestada, et see võib alguses pisut värvi anda. Sel juhul soovitame hooldada kotti vastavate nahahooldustoodetega ja vältida alguses koti kokkupuudet heledate riietega.

Meie valikusse on lisandunud uued põhjamaise disainiga kvaliteetsed nahast käekotid brändilt A.Eriksson, mis võluvad oma lihtsusega ja püsivad moes mitu hooaega. Tänu nahktoodete valmistamise pikaaegsele kogemusele, on saavutatud parim hinna ja kvaliteedi tasakaal.

Käekotid sügiseks - klassikaline must
Klassiklaine must nahast A.Eriksson randmekott

Kvaliteetne brändikott on investeering pikkadeks aastateks. Populaarsemate kaubamärkide hulka kuuluvad näiteks Guess, Trussardi ja Versace Jeans, mis on nii disaini kui funktsionaalsuse poolest paljude eestlaste lemmikuks.

Käekotid sügiseks - pilkupüüdev roosa
Pilkupüüdev Guess roosa naiste käekott (tootekood: 890740330)

Lisaks nahale valmistatakse kotte ka vastupidavast tekstiilmaterjalist. Paljud tekstiilkattega kotid on valmistatud vett hülgavast materjalist või vastava kangatöötlusega, mis muudab need ka kergesti puhastatavaks. Eastpak seljakotid on väga populaarsed koolilaste seas, kuid valikust leiab ka nooruslikke ja stiilseid õlakotte.

Suurus

Üheks oluliseks faktoriks koti valikul on kindlasti suurus. Väiksem kott võiks mahutada rahakoti, võtmed ja telefoni. Keskmine kott sobib neile, kes ei pea arvutit kaasas kandma, kuid soovivad lisaks hädavajalikule lisada kotti ka näiteks kosmeetikakoti. Suuremad kotid toimivad tavaliselt nii väärtusliku aksessuaari kui praktilise kaaslasena, kuhu mahub kõik päevaks vajalik, ka sülearvuti.

Detailid

Kotti valides tuleb arvestada selle kandevõimega, sest liialt õrnad sangad ei pea vastu, kui kotis kanda palju ja raskeid asju. Kui sünteetiline materjal kaotab elastsuse pärast lühikest kasutamist, siis nahk peab vastu oluliselt kauem. Kui käekott on praktiliseks kaaslaseks, kus igapäevaselt tuleb kanda arvutit, lisaks mahutada joogipudel ja trennirõivad, siis on tugevad sangad äärmiselt olulised. Vastupidavad rihmad on koti külge õmmeldud või kinnitatud metallist detailidega, mitte liimitud.

Kindlasti tasub üle vaata  kõik koti juurde kuuluvad väikesed osad nagu lukud, rõngad, pandlad jne ja eelistada metallist osadega kotti, sest näiteks plastikust lukk on suure tõenäosusega lühema elueaga kui kvaliteetne kott ise.

Kotti valides soovitan pöörata tähelepanu ka lisataskutele ning suuremate kottide puhul sülearvuti sahtli olemasolule.

Trussardi naiste käekott
Stiilne Trussardi naiste käekott (tootekood: 890614800)

Põhitõed nahast käekottide hooldamisel:

  • Kui kotile satub mõni tõsisem plekk, tuleb selle eemaldamisega kohe tegeleda. Mida kauemaks jääb plekk nahale, seda keerukam on seda sealt välja saada.

  • Tavalisest tolmust ja mustusest koti pinnal saab vabaneda õrna harja või niiske lapi abil.

  • Karmimate plekkide eemaldamiseks proovi nahaseepi. Tindiplekki aitab eemalda piiritus. Kui aga kotile satub mõni rasvaplekk, tuleks asetada sellele talki.

  • Aeg-ajalt tuleks nahkesemeid hooldada vastava kreemiga, mis aitab neid niisutada ja ka erinevate ilmastikutingimustega paremini toime tulla ning pikendab üleüldist eluiga.

  • Värvitud nahk ei talu päikesevalgust, mistõttu ei tohiks kotti hoida pidevalt päikese käes.

  • Kui kott on märjaks saanud, kuivata seda toatemperatuuril, sest nahk ei kannata radiaatori ega teiste küttekehade vahetus läheduses kuivamist.

Artiklis kirjeldatud tooted:

Käekotid
Pidulikud kotid
Rahakotid