Jõulutuled – 8 nippi valimiseks ja paigaldamiseks

5471
Jõulutuled

Säravad jõulutuled loovad õdusa meeleolu. Soovitame kombineerida erinevaid valguslahendusi nii toas kui õues, et muuta aasta pimedaim aeg rõõmsalt valgusküllaseks. Kodu ja aia või terrassi tuledega ehtimisel tasub teada järgmist:

1LED-valgustid

Kaasaegsed LED-valgustid on vastupidavad ja energiasäästlikud. Tänapäeval on enamik elektrilisi jõulutulesid üles ehitatud LED-pirnidest, mis on hõõglambist pikemaealisemad ja töökindlamad.

2Tulede eluiga

Tulede eluiga sõltub väga palju paigaldusest. LED-tuled põlevad mitmeid aastaid, aga tihtipeale lõhutakse need korduva ülespaneku või mahavõtmise käigus ära. Seetõttu soovitame valgustuse maja ja õuepuude külge jätta aastaringselt, et ka hämaratel suveõhtutel tagasihoidlikku aiavalgust nautida.

3Toas ja õues

Siseruumi mõeldud tuled on soodsamad, kuid need ei sobi õues kasutamiseks. Õuetuled on kallimad, aga neid võib soovi korral kasutada ka toas. Vales kasutuses tuled võivad põhjustada lühise. Info selle kohta, kas toode on mõeldud sise- või välitingimustesse, on märgitud tooteinfosse, kus on välja toodud IP aste.

4Valgusehtete valimine

Paigaldus on mugavam ja tulemus parem, kui lähtud valgusehete valikul otstarbest — valgusketid rõhutavad kontuure (näiteks majal või kõrvalhoonel), valgusvõrgud sobivad põõsastele, rippuvad valgustid räästa alla või rõdupiirdele.

5Õue kaunistamine

Õue kaunistamisel tuledega kehtib reegel, et neid peab olema koos palju. Üksik kett räästas ning üksik väike figuur terrassil ei tööta. Kui ehteid pole piisavalt, siis soovitame need koondada kokku, näiteks ehtida ära kas ainult terrassi, ühe puu või aiavärava.

6Aegrelee

Kasutada aegreleed, millega saad seadistada tulede süttimise ja kustumise aja.

7Advendiküünlad

Siseruumides on väga levinud advendiküünlad, mis sümboliseerivad jõuluootust. Traditsiooniliste kolmnurksete advendiküünlade kõrval leidub rohkelt ka modernseid lahendusi, millega aknalauda või riiuleid kaunistada.

8Erinevad valguslahendused

Lase fantaasial lennata – lisa mängulisust jäiselt säravate kujude ja loomadega, too tuppa valguspuud, mis loovad hubase valguse ja pakuvad silmailu, kasuta erinevaid valguslahendusi oma kodu kaunistamisel.

Artiklis kirjeldatud tooted:

jõulutuled